Senatorul Diaconu vrea Transfagarasanul deschis si iarna

Citeste si comenteaza stirile despre Transfagarasan.

Credeti ca se vor aloca fonduri pentru ca Transfagarasanul sa fie deschis si iarna?

Da
18
32%
Nu
39
68%

Voturi totale : 57

Senatorul Diaconu vrea Transfagarasanul deschis si iarna

Mesajde Transfagarasan » 12 Apr 2010, 14:09

Luni, 12 aprilie 2010 - Transfagarasanul a fost subiect de discutie în Parlament.
mircea-diaconu.png
Mircea Diaconu, senator de Arges al PNL, i-a propus ministrului Transporturilor, Radu Berceanu, sa sustina alocarea de fonduri pentru ca Transfagarasanul sa fie practicabil si iarna.

„Transfagarasanul se închide iarna, exact când trebuie sa ramâna deschis, pentru ca acolo, din fericire, beneficiem de un munte întreg fara urma de padure, ceea ce înseamna partii de schi nemasurate, din cauza a trei locuri de zăpoare, unde vine zapada si se blocheaza”, a spus Diaconu. Senatorul a precizat ca investitia ar costa 5 milioane de euro si ar avea drept consecinta posibilitatea ca aceasta sosea sa poata fi folosita si iarna si vara.

„Îmi doresc foarte mult ca sugestia mea sa devina fapta si atunci, bineînteles, o sa îmi pun camasa alba, cravata si tot ce trebuie si o sa ma dau si eu cu schiurile prima data în viata mea”, a adaugat Mircea Diaconu.

Proiectul prevede copertarea unei bune bucati din partea sudica a Transfagarasanului, pe portiunea de deasupra padurii, de la Cabana Capra pana la tunelul ce leaga versantul sudic de cel nordic, la Bâlea Lac.
Transfagarasan
Moderator

Re: Senatorul Diaconu vrea Transfagarasanul deschis si iarna

Mesajde ViorelX » 06 Mai 2010, 15:10

Ar fi o mare nebunie. Costa f mult, nu doar bani, ci si energie, poluare. Si pt ca ninge des, trebuie mereu curatata zapada. Chiar daca drumul va fi curatat, circulatia va fi riscanta din cauza avalanselor. E destul sa fie drumul practicabil pana la Balea Cascada. Cine vrea mai sus, sa ia telefericul.
ViorelX
Vizitator

Mesajde Arthurios » 06 Mai 2010, 17:49

Mai bine ar avea in vedere sa faca o telecabina si pe partea sudica sa se poate ajunge la Balea Lac si dinspre Curtea de Arges.
Arthurios
Membru

Re: Senatorul Diaconu vrea Transfagarasanul deschis si iarna

Mesajde gigy38 » 13 Mai 2010, 12:31

Sunt de acord cu dl Diaconu,turismul in zona este necesar.
gigy38
Membru

Înapoi la Stiri / Evenimente / Comunicate